MINTABOLTUNK újra rendes nyitvatartással vár, 2020.05.25-től

Tudatos, természetvédelem!

Tudatos, természetvédelem!

Számunkra fontos a környezettudatosság, a természet védelme. Termékein között megtalálhatóak a BIO-műanyagból készült, EARTH díszdobozok, és a legtöbb kartondoboz FSC® tanúsítvánnyal rendelkezik. Olyan gyártók termékeit forgalmazzuk, akik szintén tudatosak a környezetünk védelmében.

MI AZ FSC? https://www.fsc.org/

Az FSC® (Forest Stewardship Council − Erdőgondnoksági Tanács) egy független, civil, non-profit szervezet, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy elősegítse a világ erdeinek felelősségteljes kezelését.

Az FSC továbbá egy tanúsítási rendszer is, ami egy nemzetközileg elismert szabványrendszert, védjegyet és akkreditálási szolgáltatást biztosít azoknak a cégeknek, szervezeteknek, közösségeknek, akiket érdekel a felelős erdőgazdálkodás.

FSC auditálást csak az FSC által akkreditált független tanúsító szervezetek végezhetnek, akik az FSC védjegyet a megfelelő erdőgazdálkodásért, valamint a tanúsított fából készült anyagok (pl. papír) mozgásának pontos és követhető nyilvántartásáért, az ún. eredetkövetési lánc (COC) fenntartásáért ítélnek oda. A minősítés garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az erdő újratelepítése során figyelembe veszik a biodiverzitást (az élővilág sokféleségét) és az ökológiai egyensúly fenntartását.

  • Tiltja a természetes erdők és egyéb élőhelyek átalakítását.
  • Tiltja a különösen veszélyes növényvédőszerek használatát.
  • Tiltja a génmódosított fák telepítését.
  • Tiszteletben tartja az őslakosok jogait.
  • Ellenőrzi minden évben a kiadott tanúsítványok létjogosultságát, és amennyiben nem felelnek meg a kitűzött elvárásoknak, visszavonják azokat.

HOGY MŰKÖDIK AZ FSC EREDETKÖVETÉSI RENDSZERE:

A (COC – Chain of Custody) a faanyag eredetét nyomon követő felügyeleti lánc, amely a fa útját végigkíséri az erdőből a papírgyártáson át egészen a késztermékig, felölelve a gyártás összes lépését. Azért beszélünk láncról, mert ahhoz, hogy a késztermék FSC minősítettként forgalomba kerülhessen, ahhoz a gyártási folyamat valamennyi szereplőjének, aki legálisan birtokolja az alapanyagot, annak FSC minősítettnek kell lennie.

MILYEN ELŐNYT JELENT AZ FSC VÉDJEGY HASZNÁLATA?

  • FSC védjegy mutatja és garantálja, hogy Ön eleget tesz a legmagasabb környezeti és szociális elvárásoknak.
  • Hitelességet biztosít, azon vásárlók részére, akik környezetbarát termékeket szeretnének vásárolni, környezettudatos gyártóktól.
  • Az FSC logóból az Ön ügyfelei is tudni fogják, hogy a környezet megóvása fontos érték a cége számára.
  • Reklámlehetőség, amivel erősítheti márkanevét, illetve üzleti jó hírét.
  • Az FSC védjegyek az FSC tanúsítvánnyal rendelkezők számára az elsődleges kommunikációs eszköz annak bemutatásához, hogy termékeik megfelelnek az FSC által meghatározott követelményeknek.

Ti is tudatosan vásároltok, és figyeltek ezekre a jelzéssekre?

BIO műanyag termékeinkről bővebben itt olvashattok: 

További hírek